FORSKNINGSFOND

I tilknytning til Dykkermedicinsk klinik er der oprettet en forskningsfond, således at der kan skabes økonomisk grundlag for forskning i dykker medicinske problemer. Forskningen foregår på og i regi af Århus Amtssygehus. Forskningskontoen er oprettet via sygehusets kontier og har

  Forskningskontonr. 73.8352.91-01.

 Indestående på kontoen bruges udelukkende til forsknings-aktiviteter. Enhver kan støtte fonden via et medlemskab der koster kr. 100,- årligt. Vi vil opfordre alle dykkere til at støtte den forskning der støtter dem. For vi må erkende at hverken myndigheder eller medicinalindustrien har den store interesse i dykkermedicinsk forskning

Til medlemskabet knytter sig først og fremmest støtte til forskningen. Derudover vil støtte- medlemmerne få tilsendt et lille tidsskrift om dykkermedicinske nyheder samt blive inviteret til dykkermedicinske seminarer. Derfor er det vigtigt at indbetalerne skriver navn og adresse på girokortene eller oplyser det ved elektronisk overførsel (homebank).

 Tilmelding sker ved henvendelse til Dykkermedicinsk klinik eller via e-mail til webredaktøren. Så tilsender vi et girokort. Du kan også direkte indsætte beløbet. du skal så sende pengene til

Dykkermedicinsk Forskningsfond

Dykkermedicinsk klinik

Århus amtssygehus

Tage Hansens Gade

8000  Århus C.

 

Eller indsætte via girokort eller homebank til

 

girokonto 400-7360

Århus Amtssygehus

Tage Hansens Gade

8000  Århus C.

og notere ved meddelser:

"Dit navn og adresse"

Forskningskontonr. 73.8352.91-01.

 

Forskningsfondens regnskab vil være tilgængeligt for alle støttemedlemmer. På denne side kan du ligeledes se hvad vi mangler penge til og hvad vi aktuelt bruger af fondens midler til.

 

VI MANGLER TIL:

Pulsregistrering ved dykkerelever

Til denne undersøgelser forsøger vi at etablere en metode til at registrere ubeviste stres symptomer hos dykkerlelever. Vores hypotese er at pulsændringer afspejler stresniveauet hos dykkereleven. Hvis dette er rigtigt kan alle øvelser under et uddannelsesforløb evalueres og instruktøren får derved en mulighed for at sætte ekstre opmærksomhed ind på de kritiske tidspunkter. Dette vil øge sikkerheden i dykkerundervisning.

Til undersøgelsen mangler vi 8 pulsure der kan tåle vand. Vi ønsker at prøve Pulsars ure men mangler kr. xxxx til indkøb af urene. Pulsurene vil senere kunne bruges til andre stress undersøgelser, hvis metoden viser sig velegnet.

Sukkersyge og dykning

Sukkersygepatienter må ikke dykke. Men der sker forskellige tiltag på området. Vi ønsker at måle blodsukker på et antal sukkersygepatienter der alligevel dykker. Dermed vil vores viden om risikoen for insulinshock, ved dykning, øges.

Til undersøgelsen skal vi afvikle en weekend ved Holmens trykkammer og en weekend med dykning. Til dette er vores budget på kr. 6.000,- som vi aktuelt mangler.

 

TIDLIGERE STØTTE:

Fra Aquatic Marine modtog vi 4 stk SUUNTO solution alpha computere med pc link til vores undersøgelse om Yo-Yo dyknings indflydelse på dykkersyge. Uden denne støtte have undersøgelsen ikke været mulig.